Pris på motorcyklar

En helt ny motorcykel kan kosta allt från 50 000 kr till över en miljon, men de vanligaste modellerna kostar ungefär 100 000 kronor. Priset för en begagnad motorcykel är vanligtvis ca 25 000 – 50 000 kr. Kostnaden för en motorcykel varierar beroende på faktorer som modell, ålder och antal körda mil.

Intresset för att köpa motorcykel och att ta MC-kort har fullkomligt exploderat senaste tiden. Det finns få saker som slår den underbara känslan av frihet att hoppa upp på sin hoj och dra iväg. På Sveriges Motorcykelhandlares Riksförbund kan du läsa mer om priser på begagnade motorcyklar.

Har du också planer på att köpa motorcykel? Man kan lugnt säga att du inte är ensam om detta. Intresset för att ta MC-kort och för att köpa motorcykel har fullkomligt exploderat senaste tiden. Det finns få saker som slår den underbara känslan av frihet att hoppa upp på sin hoj och dra iväg.

Så att allt fler och fler får upp intresset och tjusningen med att åka motorcykel tycker vi på jumpingjack.nu bara är roligt. Som ny MC-ägare så finns det också en hel del saker att tittare närmare på.  Dels vilken modell man ska ha och kanske är del en eldriven motorcykel som passar bäst?

En av dessa säker är vad din motorcykel kan och får kosta dig. Det finns en rad faktorer som spelar in på en motorcykels pris, vi har sammanställt alla dessa hos oss. Genom att ta del av vår sammanställning så får du en bra överblick på allt som du behöver veta i ämnet.

Faktorer som påverkar priset på motorcykel

Priset på en motorcykel bestäms främst utifrån:

 • Vilket märke du vill att din motorcykel ska ha.
 • Motorcykelns årsmodell och mätarställning.
 • Om ny extrautrustning ingår, om vissa delar just bytts ut eller om delar behöver bytas ut snarast eller omgående.
 • Antalet hästkrafter.
 • Om den är besiktad, obesiktad eller om garantier ingår.
 • Och sist men absolut inte minst, vad du själv är beredd att betala för din motorcykel.

Med allt detta i vetskap så är det också nästintill omöjligt att säga en exakt summa på vad en motorcykel kostar. En motorcykel kan helt enkelt kosta allt från ett par tiotusen kronor och upp till hundratusentals kronor.

 

Andra orsaker till ett förändrat pris och kostnad

En av de stora faktorerna som bestämmer en motorcykels pris är just om den är ny eller begagnad. Detta ämnet kräver också en större djupdykning eftersom dessa är så viktiga prisfaktorer. Vill du ha en ny motorcykel eller räcker det med en begagnad? Ja det är den första frågan att ställa sig själv.

En bra begagnad motorcykel går ofta att hitta i mc-annonserna på många webbplatser för ca 25 000 – 30 000 kr men det kan ju såklart bli dyrare beroende på skicket etc En helt ny motorcykel kan kosta ett par hundratusen kronor, men även mer och även mindre. Det som främst avgör ens motorcykels pris är de faktorer som vi gått igenom här ovan. Ett sätt att komma fram till vilken motorcykel man vill köpa är också att fråga sig:

 • Hur ofta kommer du att köra din motorcykel?
 • Hur mycket kostar mc-försäkringen?
 • Ska det vara ditt enda transportmedel som du är beroende av eller har du flera?
 • Om det bara är du som ska köra motorcykeln.
 • Ska din motorcykel vara avsedd för touring på vägarna eller köras på bana.
 • Motorcykelns vikt, höjd och utseende i övrigt.

Få hjälp med prisfrågor på motorcykelklubb

Som nybliven- eller kommande MC-ägare så finns det också mycket kunskap i ämnet hos våra svenska motorcykelklubbar i landet där du kan hitta förening för motorcyklister. Kontakta din närmaste motorcykelklubb, här finns alltid många hjälpsamma medlemmar som mer än gärna hjälper till vid frågor och funderingar.

Att själv blir medlem i en motorcykelklubb är också rekommenderat. Förutom att här finns mycket kunskap och erfarenhet så anordnar många ofta trevliga utflykter och mc-träffar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *