Pris på motorcyklar

En helt ny motorcykel kan kosta allt från 50 000 kr till över en miljon, men de vanligaste modellerna kostar ungefär 100 000 kronor. Priset för en begagnad motorcykel är vanligtvis ca 25 000 – 50 000 kr. Kostnaden för en motorcykel varierar beroende på faktorer som modell, ålder och antal körda mil. Intresset för att köpa motorcykel och att ta MC-kort har fullkomligt exploderat senaste tiden. Det finns få saker som slår den underbara känslan av frihet att hoppa upp på sin hoj och dra iväg. På Sveriges Motorcykelhandlares Riksförbund kan du läsa mer om priser på begagnade motorcyklar. Har du också planer på att köpa motorcykel? Man kan lugnt säga att du inte är ensam om detta. Intresset för att ta MC-kort och för att köpa motorcykel har fullkomligt exploderat senaste tiden. Det finns få saker som slår den underbara känslan av frihet att hoppa upp på sin hoj och dra iväg. Så att allt fler och fler får upp intresset och tjusningen med att åka motorcykel tycker vi på jumpingjack.nu bara är roligt. Som ny MC-ägare så finns det också en hel del saker att tittare närmare på.  Dels vilken modell man ska ha och kanske är del en eldriven motorcykel som passar bäst? En av dessa säker är vad din motorcykel kan och får kosta dig. Det finns en rad faktorer som spelar in på en motorcykels pris, vi har sammanställt alla dessa hos oss. Genom att ta del av vår sammanställning så får du en bra överblick på allt som du behöver veta i ämnet.

Faktorer som påverkar priset på motorcykel

Priset på en motorcykel bestäms främst utifrån:
 • Vilket märke du vill att din motorcykel ska ha.
 • Motorcykelns årsmodell och mätarställning.
 • Om ny extrautrustning ingår, om vissa delar just bytts ut eller om delar behöver bytas ut snarast eller omgående.
 • Antalet hästkrafter.
 • Om den är besiktad, obesiktad eller om garantier ingår.
 • Och sist men absolut inte minst, vad du själv är beredd att betala för din motorcykel.
Med allt detta i vetskap så är det också nästintill omöjligt att säga en exakt summa på vad en motorcykel kostar. En motorcykel kan helt enkelt kosta allt från ett par tiotusen kronor och upp till hundratusentals kronor. Läs mer: Så mycket kostar en cross.  

Andra orsaker till ett förändrat pris och kostnad

En av de stora faktorerna som bestämmer en motorcykels pris är just om den är ny eller begagnad. Detta ämnet kräver också en större djupdykning eftersom dessa är så viktiga prisfaktorer. Vill du ha en ny motorcykel eller räcker det med en begagnad? Ja det är den första frågan att ställa sig själv. En bra begagnad motorcykel går ofta att hitta i mc-annonserna på många webbplatser för ca 25 000 – 30 000 kr men det kan ju såklart bli dyrare beroende på skicket etc En helt ny motorcykel kan kosta ett par hundratusen kronor, men även mer och även mindre. Det som främst avgör ens motorcykels pris är de faktorer som vi gått igenom här ovan. Ett sätt att komma fram till vilken motorcykel man vill köpa är också att fråga sig:
 • Hur ofta kommer du att köra din motorcykel?
 • Hur mycket kostar mc-försäkringen?
 • Ska det vara ditt enda transportmedel som du är beroende av eller har du flera?
 • Om det bara är du som ska köra motorcykeln.
 • Ska din motorcykel vara avsedd för touring på vägarna eller köras på bana.
 • Motorcykelns vikt, höjd och utseende i övrigt.

Få hjälp med prisfrågor på motorcykelklubb

Som mc-spekulant kan det vara svårt att veta hur mycket man ska betala för den motorcykel som man är intresserad av att köpa. Att ta med sig en mc-intresserad kompis när affären ska genomföras är en god idé. Det kan även vara en bra idé att kontakta en mc-klubb, för att rådfråga medlemmarna gällande hur mycket de tycker att du ska betala för din mc. Motorcykelklubben kan även rekommendera att du blir medlem, vilket om du tackar ja innebär att du får möjlighet till en bra gemenskap med människor med samma intresse som du.

Så kan du finansiera din motorcykel

Det är vanligt förekommande att svenskar köper motorcyklar på något av två sätt; av en privatperson eller av en mc-handlare. Om man köper en motorcykel av en privatperson är det fördelaktigt att ta ett privatlån på hela summan, och vid köp av mc hos en mc-handlare kan man om man vill ta ett kallat mc-lån.

Mc-lån till motorcykel

Somliga mc-återförsäljare erbjuder så kallade mc-lån, med en obligatorisk kontantinsats på 20 % av inköpssumman. Mer specifikt är det din motorcykel som agerar säkerhet för lånet. Du kan dock inte sälja en motorcykel som du tagit ett mc-lån för att finansiera, utan att först kvittera ut lånet. Du kan inte heller ta ett mc-lån för att fynda en motorcykel på blocket, då ett mc-köp hos en regelrätt mc-återförsäljare är ett krav för att man ska kunna ta ett mc-lån. Mc-lån hos återförsäljare har dessutom ofta höga administrativa avgifter, vilket ger upphov till en hög effektiv räntesats och i förlängningen ett dyrt mc-lån.

Privatlån till motorcykel

Som låneportalen Sambla förtydligar är det en bra idé att ta ett privatlån för att kunna finansiera sin motorcykel. Att göra så är som att ta ett mc lån, fast utan krav på kontantinsats och säkerhet. Närmare bestämt kan du sälja eller byta din motorcykel när du vill, och att köpa din motorcykel privat utgör inte heller något hinder. Hos Sambla kan du jämföra privatlån på uppemot 600 000 kronor, och då många låneaktörer tävlar om att ge dig lägst ränta kan ett privatlån för motorcykel i många fall visa sig bli billigare i jämförelse med ett mc-lån på en mc-firma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *