Hur mycket kostar en fyrhjuling egentligen?

Om du är intresserad av att köpa en fyrhjuling är det förmodligen en fråga du vill ha reda på i första hand: Vad ligger priset för en ATV på? Det tar vi reda på i den här artikeln, som är en heltäckande resurs för vad man behöver betala för en fyrhjuling. Längst ner i artikeln bidrar vi även med tips på tre finansieringsalternativ.

 

Vad kostar en fyrhjuling?

En ATV av sportmodell kostar i regel mellan 50 och 150 000 kr. Samma prisläge gäller för fyrhjulingar som man använder på arbetet, exempelvis vid skogsarbete. En fullutrustad fyrhjuling med en medelstor motor kostar cirka 100 000 kr. En ATV för barn kostar mellan 20 och 50 000 kr.

 

Läs mer: Att köpa el scooter – vad kostar det?

 

3 exempel på pris för fyrhjulingar

 

1. ATV för barn, som kostar mellan 20 och 50 000 kr.

Fyrhjulingar för barn är relativt billiga. Främst tack vare den mindre karossen, men även tack vare den mindre motorstorleken. Du kan i undantagsfall behöva betala strax över 50 000 kr för en ungdoms-ATV, men medianpriset för en ATV för barn ligger på cirka 25 000 kr.

För omkring 25 000 kr får du en fullutrustad barn-ATV med en motor med en slagvolym på mellan 90 till 110cc. Den motoreffekten räcker gott för nästan alla barn och ungdomar.

 

2. En sportig ATV, som kostar mellan 50 och 150 000 kr

Sportiga fyrhjulingar har kraftfulla motorer, och ofta en relativt kraftfull konstruktion. En motor med en slagvolym på mellan 650 till 850cc inkluderas i regel, och det är nästan alltid en hög motoreffekt som gäller. Medianpriset för en sportig fyrhjuling ligger på cirka 90 000 kr.

 

3. En arbets-ATV, som kostar mellan 50 och 150 000 kr

Fyrhjulingar som är avsedda för förvärvsarbetande har alltid en kraftfull kaross. Den maximala hastigheten bleknar i jämförelse med de maxhastigheter som gäller för sportiga fyrhjulingar. Men det gör ingenting. Du sitter bekvämt, och kan ta dig fram nästan var som helst.

Medianpriset för en fyrhjuling för arbete ligger i regel på 110 000 kr. Det är främst den solida konstruktionen du betalar ett premiumpris för.

 

3 sätt att finansiera sin fyrhjuling

 

1. Ta ett privatlån med en ränta på cirka 7,5 %

Det är en bra idé att ta ett privatlån för att finansiera sin fyrhjuling. Den räntesats som gäller är relativt låg, du behöver inte pantsätta någonting och avbetalningstiden är flexibel. Men du ska även ha i åtanke att du sparar mycket pengar på att jämföra erbjudanden från olika låneaktörer mot varandra.

När du låter flera låneaktörer tävla om att ge dig den lägsta räntan maximerar du dina möjligheter för att få ett lån med särskilt bra villkor. Vi rekommenderar att du fördjupar dig i hur det fungerar. Hur lånejämförelsetjänster arbetar när det kommer till fordonslån hittar du mer information om via den här länken.

 

2. Ta ett snabblån med en ränta på cirka 39 %

Ett snabblån är en bra idé om man inte har råd att betala hyran, eller om man måste laga sin bil för att kunna ta sig till jobbet. Mer specifikt ska ett snabblån ses som ett nödlån, som du ska ansöka om när du inte har något annat val. Snabblån är inte avsedda för konsumtion, exempelvis för att finansiera en fyrhjuling.

 

3. Höj bostadslånet, då ligger räntan på cirka 1,75 %

Om du äger din bostad och ska köpa en dyr fyrhjuling kan ett höjt bostadslån vara en god idé. Den ränta du betalar är låg, men det är samtidigt omständligt att höja sitt bostadslån. Främst då du nästan alltid måste boka ett möte med en banktjänsteperson, som ska godkänna höjningen.

Utöver detta kan du bli tvungen att amortera mer aggressivt på din bostad, enligt de regler som gäller för amortering. Om du vill veta mer om de amorteringsregler som alla svenskar måste förhålla sig till, då är Finansinspektionens webbsida en bra resurs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *