Motorcross, motorcyklar och mycket mer!

Om Oss

Om oss på jumpingjack.nu

 

Vi på jumpingjack.nu älskar allt som har med motorer att göra. Våra största intressen är just motorcyklar i alla dess former. Alla har vi våra intressen och vårt största intresse är att susa längs med vägarna, i Sverige och utomlands.

Att köra hoj för oss handlar om så mycket mera än enbart själva körningen. Att byta en punktering i hällande regn i september. Att få njuta av körningen och naturen i Norrland. Att vaxa upp hojen så att man nästan blir bländad av dess utseende. Att få trycka på gasen på Autobahn nere i Tyskland.

Ja allt detta och massor av mer saker därtill är det som ger oss den inspiration vi behöver för att vilja köra på två hjul. Intresset för att köra hoj är heller inget som behöver komma i unga år. För många av oss så har intresset kommit betydligt senare i livet. Vissa av oss har varit motorcykelägare i 30 år medan andra snart fyller 3 år som mc-ägare.

Det är även detta som är mycket med tjusningen med att vara mc-ägare. Ett intresse som det helt enkelt aldrig är försent att få. Har man väl fått ett brinnande intresse för motorcyklar så är man som oftast fast för livet.

Är du själv helt ny mc-ägare så finns det såklart en hel del att lära och att utforska. Här kan en bra start vara att bli medlem i närmaste motorcykelklubb.

Våra svenska motorcykelklubbar gör ett fantastiskt arbete runt om i landet. Här finns allt från minicross för 5–6 åringar på crossbana till cruising för seniorer längs landsvägarna med mera. Hos medlemmarna finns också en ovärderlig kunskap och erfarenhet av att vara mc-ägare att kunna ta del av. Inte så sällan så blir vi medlemmar som en enda stor familj där vi hjälper varandra med stort som smått.

Så oavsett om du är nybliven mc-ägare eller om du redan är en erfaren en, så är det alltid värt att bli medlem i en motorcykelklubb.